familieopstellingen Friesland

Ontdek nieuwe perspectieven op persoonlijke vraagstukken en maak ruimte voor vernieuwing en verandering.

poppetjes als symbool voor familieopstellingen in Friesland

Welkom bij een familieopstelling in Leeuwarden of omstreken

Je bent op zoek naar diepgaand inzicht in de achtergrond van je familie en naar antwoorden die van invloed zijn op je toekomst. Misschien hoorde je over de kracht van familieopstellingen. Voel je welkom bij een familieopstelling in Leeuwarden en ontdek antwoorden die anders wellicht verborgen blijven. Tijdens een familieopstelling ontdek je hoe verborgen patronen en dynamieken uit je familiegeschiedenis invloed op jou hebben, hoe je ze herkent en hoe je daar anders mee omgaat.

Houden bepaalde overtuigingen jou tegen?

Als je merkt dat je telkens weer worstelt met patronen en overtuigingen die zich herhalen in je leven, zonder echt te begrijpen waarom, dan kunnen deze je flink in de weg zitten. Ze belemmeren je in je dagelijks handelen en zijn vaak van invloed op relaties in je werk en persoonlijke leven. Je vraagt je wel eens af hoe je hier anders mee om kunt gaan.

Een familieopstelling toont je nieuw perspectief

Een familieopstelling werpt nieuw licht op jouw persoonlijke uitdagingen en vragen waarmee je worstelt. Het laat je nieuwe mogelijkheden zien en leert je waar er ruimte is voor verandering en vernieuwing. Je krijgt inzicht in de onbewuste invloeden vanuit je familiesysteem die je leven nu beïnvloeden, waardoor je de kans krijgt om bewuste keuzes te maken en meer innerlijke rust ervaart.
Voel je veilig en welkom bij een familieopstelling in Leeuwarden.

Een familieopstelling, wat is dat eigenlijk?

Een familieopstelling is een zichtbare representatie van de dynamieken binnen een familiesysteem en de onbewuste patronen die zich daarin voordoen. Onder begeleiding van een systemische coach onderzoek je deze patronen en dynamieken binnen je eigen familiesysteem en hoe deze van invloed zijn op jouw leven. Het biedt je inzicht in diepere oorzaken van je persoonlijke vraagstukken en maakt deze inzichtelijk. Het effect is dat het herkenning geeft en je daarmee meer innerlijke rust ervaart.

Aanbod

Systemisch werk speelt een belangrijke rol in mijn manier van coachen. Daarom organiseer ik regelmatig familieopstellingen in de omgeving van Leeuwarden. Als systemisch coach begeleid ik iedereen die een persoonlijk vraagstuk wil onderzoeken, in een veilige omgeving. Naast groepsopstellingen is ook individuele begeleiding mogelijk. Beide bieden waardevolle inzichten voor persoonlijke groei.

Mijn aanbod voor jou

gratis kennismaking icoon

Individuele Familieopstelling

In een persoonlijke sessie werken we samen aan een tafelopstelling, die ongeveer een uur duurt. Hierbij krijg je inzichten die je verder helpen. Samen verkennen we ook of er naast de familieopstelling andere behoeften zijn die bij jou leven.
Heb je behoefte aan helderheid over een vraag of wil je meer inzicht in een terugkerend thema in je leven? Dan is dit een goed moment om een familieopstelling in te zetten of je er verder in te verdiepen.

Heb je interesse in een tafelopstelling of zijn er nog vragen die je bezighouden? Boek dan een gerust een gratis kennismakingssessie in mijn agenda.

teamcoaching maatwerk icoon

Familieopstelling in groepsverband

Meerdere keren per jaar organiseer ik familieopstellingen in groepsverband. Hierbij kunnen zowel vraaginbrengers als representanten deelnemen. Zelfs als representant kun je waardevolle inzichten verkrijgen. Voorkennis om deel te nemen aan een familieopstelling is niet nodig. Iedereen kan representant zijn in een familieopstelling.

Wil je meer duidelijkheid over een terugkerend thema in je leven of helderheid op een voor jou belangrijk persoonlijk vraagstuk? Dit is een uitgelezen kans om kennis te maken met familieopstellingen of je er verder in te verdiepen.

Ben je geïnteresseerd in het bijwonen van een familieopstelling? Je bent van harte welkom! Raadpleeg mijn agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst of boek een gratis kennismakingssessie in mijn agenda.

Ben je geïnteresseerd in het bijwonen van een familieopstelling in Leeuwarden?

Je bent van harte welkom!

Raadpleeg mijn agenda voor de eerstvolgende bijeenkomst of boek een gratis kennismakingssessie in mijn agenda.

Vuurtoren

\"De tafelopstelling heeft me echt helderheid gegeven. Lilian straalt rust uit en stelt met weinig woorden rake vragen die tot ontdekkingen aan zetten.” Ik voelde me erg op mijn gemak om mijn eigen tijd te nemen en werd verrast door het inzicht. Het lijkt zo eenvoudig en tegelijkertijd is het zo helend.\"

"Ik had nog nooit een familieopstelling gedaan dus was best wel zenuwachtig maar ook nieuwsgierig. Gelukkig stelde Lilian mij meteen al gerust en door haar voelde het al gauw vertrouwd en durfde ik het aan . Tijdens de opstelling hield Lilian mij en de representanten nauwlettend in de gaten en met veel warmte en tijd voelde iedereen zich op hun gemak. Lilian is in staat om met respect mensen zich open te laten stellen en vertrouwen te voelen"

"Lilian is een professional die werkelijk weet waar ze moet zijn om de klant een eerste stap voorwaarts te laten zetten. Ze creëert een context van vertrouwen en zet haar rugzak vol kennis en ervaring in. Ze neemt je als het ware mee op trektocht en zorgt dat je precies daar langs gaat wat voor jou relevant is. Niets meer en niets minder. Als ik met haar samenwerk in organisaties ontmoet ik steeds haar doortastendheid, oprechtheid en scherpte. En zeker ook door haar vermogen om systemisch te werken. Ze geeft moeiteloos woorden aan de onderstroom. Ik gun iedereen een traject met deze gewone, wijze en sprankelende vrouw.”

‘De kracht van Lilian zit ‘m in de rust die ze uitstraalt, haar openheid en het vermogen om te luisteren en door te vragen, om feedback te geven zonder dat daar ook maar iets van een oordeel in te horen is. Lilian bleef heel dichtbij, in de periode dat ik voor mijn gevoel volledig stilstond en in de tijd daarna, toen ik weer stappen mocht maken, patronen mocht doorbreken. In het traject met Lilian heb ik geleerd dat je weer in beweging kunt komen door eerste even stil te staan, om je heen te kijken en je af te vragen of je nog wel bent waar je wilt zijn. Vertragen is soms nodig om te zorgen dat alles weer gaat stromen. Na het traject met Lilian heb ik durven vertrouwen op de nieuwe tools die ik tot mijn beschikking heb. Laat maar stromen, ik drijf wel mee.’

‘In de vijfentwintig jaar dat het coaching vak bestaat heeft het beroep een enorme vlucht genomen. Lilian Swart behoort bij de coaches die vier pijlers van het vak meester zijn: vakkennis, luistervaardigheid, intuïtie en gezond verstand. Haar cliënten weten zich hierdoor verzekerd van doeltreffende sessies. Naast de normale inzicht gevende methode van het stellen van de juiste vragen beschikt zij over een arsenaal aan interventies die op basis van haar intuïtie doortastend worden ingezet. Zij voelt snel aan wat de behoefte van de cliënt is en past zich daarop aan. Dit leidt tot verrassende en dynamische bijeenkomsten met beklijvende resultaten en een lange nawerking. Het feit dat ervaren coaches haar consulteren wanneer het leven hen zelf voor vragen stelt is zegt alles over haar professionele niveau.’ 


Waarom zou je een familieopstelling doen?

Het doen van een familieopstelling is effectief en helend omdat het antwoorden biedt die verborgen liggen in onze familieachtergrond. Deze antwoorden onthullen wat ons heeft gevormd en ons nog steeds in het dagelijkse leven beïnvloedt. Het is een methode -ontwikkeld door de Duitse psychotherapeut Bert Hellinger - die ons helpt om de onbewuste patronen en overtuigingen te onderzoeken die ons beïnvloeden.

Door een systemische benadering zijn vraagstukken vanuit diverse perspectieven te bekijken, waardoor alternatieve oplossingen aan het licht komen. Als systemisch coach werk ik zowel bewust als onbewust met het principe van de verschillende kanten van een verhaal. Juist een familieopstelling biedt verschillende perspectieven op een situatie. Als begeleider en systemisch coach stimuleer ik het verkennen van nog niet eerder benoemde aspecten.

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer we verschillende perspectieven begrijpen, we minder snel geneigd zijn om te oordelen. Dit leidt tot meer begrip en compassie. Meer begrip en compassie bevorderen op hun beurt een vreedzame wereld. Een wereld waarin er voor iedereen ruimte is om te zijn wie we zijn. Dit is mijn drijfveer.

Bezoek informatie:

Mijn Loulou Coaching praktijk in Friesland is gemakkelijk te vinden.

Komende vanaf Leeuwarden is de praktijk goed te bereiken met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Met de auto kan je gewoon voor mijn lokatie gratis parkeren.

Aanstaande opstellingen in Friesland

Systemisch werken gaat uit van het idee dat we deel uitmaken van verschillende systemen zoals familie, school, en werk. Binnen deze systemen spelen onbewuste patronen en dynamieken die ons gedrag beïnvloeden. Als systemisch coach onderzoek ik deze patronen en hoe ze zich verhouden tot het grotere geheel van systemen. Dit levert waardevolle inzichten op en leidt elke keer weer tot mooie veranderingen.
Hieronder vind je het overzicht van de opstellingen die binnenkort plaatsvinden in Friesland:

Op dit moment zijn er geen opstellingen geplanned. Er zijn regelmatig opstellingen, dus kom binnenkort weer eens terug.
Lilian Swart Systemisch coach

Wie is Lilian?

Ik heb een mooie carrière, een fijn gezin en mogelijkheden om vrij te leven. Dat deed ik door hard te werken en door te gaan, (onbewust) niet te voelen en ‘weg’ te gaan bij mezelf. Op een gegeven moment ging dat niet meer. Pijn, leegte en lichamelijke ongemak is wat ik voelde. Met mezelf en mijn lijf aan de slag gaan, werd onvermijdelijk. Want doorgaan en blijven denken dat het goed gaat, kon simpelweg niet meer. Ik ben mijn verleden gaan aankijken. Wegkijken kon en wilde ik toen niet meer. Dat was niet fijn, want het verleden moet genomen worden in al wat daarbij hoort.

Vind jouw antwoord over familie opstellingen

Vragen? Hieronder vind je direct je antwoord:

  • Wat is een representant in een familieopstelling?

    Representanten zijn mensen die in de opstelling iemand of iets vertegenwoordigen uit een familiesysteem. Denk aan vader, moeder of de vraagsteller zelf. Het zijn dus niet de familieleden zelf. Het kan ook gaan om een abstracter element zoals een belangrijke gebeurtenis die gezien wil worden. Het opmerkelijke is, dat representanten zich precies zo voelen en gedragen als de personen die zij representeren.

  • Wat is een opsteller?

    Een opsteller is degene die een familieopstelling begeleidt. In de familieopstelling onderzoek je met hulp van een systemisch begeleider persoonlijke vragen en patronen binnen een systeem. Door zonder oordeel te observeren en te exploreren, probeert de begeleider dynamieken zichtbaar te maken en ruimte te creëren voor een nieuwe beweging of verandering

  • Waarom een familie opstelling?

    Een familieopstelling biedt een inkijk in je systeem van herkomst. Daar vind je antwoorden op onbewust gedrag, overtuigingen en patronen die maken dat je leven gaat zoals het gaat. Een familieopstelling is altijd onder begeleiding van een systemisch coach en doe je omdat je met klachten rondloopt of vastloopt in relaties of werk en je het anders wilt of er in ieder geval nieuwsgierig naar bent waarom je leven gaat zoals het gaat.

  • Wanneer een familie opstelling?

    Wanneer je problemen of klachten ervaart in je leven die zich telkens weer voordoen en je geen grip krijgt op hoe het anders kan. Misschien merk je dat bepaalde personen of gebeurtenissen je irriteren of voel je dat je wordt tegengehouden om jezelf te zijn en voluit te leven. Een familieopstelling is dan een ware eye-opener, een mogelijkheid tot een totaal ander perspectief op je vraagstuk.

  • Wat is een systeem?

    Een systeem is een groep met eigen (ongeschreven) regels en wetten. Elk persoon in de groep heeft zijn of haar eigen rol. Verhoudingen onderling kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn, dat geeft verwarring en onbegrip. Een systeem kan ondersteunend zijn maar ook verstikkend, door de patronen en overtuigingen. Het zijn onbewuste processen en in een familieopstelling worden deze zichtbaar. Herkenning volgt waardoor je inzicht krijgt en verder komt.

  • Wat kan je verwachten van een familieopstelling?


    Een familieopstelling vindt plaats met deelnemers die elkaar niet kennen. De opstelling van een familie gebeurt met personen uit deze groep. Zij nemen de plek in van één van de familieleden in de beschikbare ruimte en vervolgens voltrekt zich hoe deze familieleden zich ten opzichte van elkaar bewegen. Onder begeleiding van een systemisch coach ontvouwen zich de verhoudingen en onbewuste patronen die voor de persoon uit die familie verhelderend zijn.

  • Hoe werkt een opstelling?

    Als representant word je uitgenodigd door de vraagsteller om iets of iemand te vertegenwoordigen. Je krijgt een plek in de ruimte of je kiest zelf een plek. Vervolgens laat je op je inwerken hoe het daar is. Je neemt waar en benoemt dit op een neutrale manier. Als systemische opsteller help ik door vragen te stellen. Voel je je groter of kleiner worden? Wil je een beweging maken? Waar kijk je naar? Wil je van iets of iemand weg of er juist naar toe? Je mag vertrouwen op je gevoel. Je hoeft niets te interpreteren of analyseren. De opstelling ontrolt zich als vanzelf voor onze ogen. Ik stem af en kijk naar wat er nodig is voor het vraagstuk. De vraagsteller staat altijd centraal. Als representant ben je ‘slechts’ in dienst van de opstelling. Aan het eind van de opstelling word je ‘ontslagen’ als representant en mag je weer jezelf zijn. 

  • Wat doet een systemisch coach?

    Systemisch coachen werkt op basis van de principes en technieken die voortkomen uit de systemische benadering. Het richt zich op het begrijpen en beïnvloeden van de dynamieken en patronen binnen sociale systemen, zoals gezinnen, organisaties, gemeenschappen en culturen.

  • Waar kan ik een familieopstelling doen?

    Een familieopstelling organiseer ik regelmatig in de omgeving van Utrecht en Leeuwarden. Bijvoorbeeld ook in Soest, Baarn, Hilversum, Bilthoven, Amersfoort als je dit graag in de omgeving van Utrecht wilt doen. Of wanneer je in Friesland op zoek bent, in Sneek of Leeuwarden. Ook geef ik familieopstellingen op aanvraag op andere locaties in Nederland, naast de omgeving van Utrecht en Leeuwarden. Heb je een ruimte beschikbaar en wil je graag een familieopstelling organiseren, benader me dan gerust voor overleg.